Fartøjs syn på bæredygtighed

Vi tror på ærlighed og fortæller åbent om hvordan vores designs kommer til verden. 
Vi forklarer vores kunder hvad vi står for, så de trygt kan købe vores varer uden tvivl på hvor bæredygtige vi egentlig er. Det du betaler for FARTØJ, får du i den grad tilbage gennem 
kvalitet og bæredygtigt, tidløst design. 

Bæredygtighed er mange ting -  ikke kun økologi. 

Unisex

Vores brand er unisex. Tøj er bare tøj og FARTØJ er for alle. Vi opdeler ikke tøjet ud fra køn. Du kan selv vælge hvad du er til!

Én kollektion

Vi har én kollektion, da vi ønsker at ændre den nuværende mentalitet bag tøjkøb. Vi tror på at kvalitet og tidløst design er fremtiden og vores tøj kan derfor bæres i alle sæsoner. 

Dansk skrædderi og social bæredygtighed

Alt vores tøj bliver syet her I Danmark, da vi ønsker at have produktionen så lokalt som muligt og derved undgå for meget CO2-udslip. Systuen vi samarbejder med hedder Huset Venture. Det er en social bæredygtig organisation, der skaber en tryg arbejdsplads for  mennesker med psykiske-, mentale- eller sociale udfordringer.

Hamp

Vores tøj er lavet af hamp. Det er et aktivt valg vi har truffet. Hamp behøver ikke pesticider, fungicider eller andre kemikalier - ligeledes kræver det minimale mængder vand for at gro. 

Derudover fungerer hamp antibakterielt og behøver derfor ikke at vaskes så tit og kun ved 40 grader.

Lige nu bliver vores hamp dyrket og vævet på møller i Østeuropa. De ansatte arbejder under gode vilkår og har bla. pensionsordning.

Processen fra plante til fibre til garn er lavet så teksturen er så tæt på sin naturlige tekstur som muligt, så du får et rent og ærligt produkt. Stoffet er farvet med GOTS-certificerede farver.

Labels, lynlåse og knapper

Vores labels og lynlåse er lavet af GOTS-certificeret bomuld. 

Vores knapper er lavet af Corozonødder, vegetabilsk elfenben, fra Tagua palmetræerne. Knapperne er bionedbrydelige og fungerer som et perfekt alternativ til plastik. 

Pakke emballage

Vi har to forskellige pakkeemballager.

Til de små køb: Hvis du køber en bluse eller en skjorte, så sender vi dit FARTØJ i en bionedbrydeligt emballage som er lavet af 100% genbrugspapir. Det eneste der er plastik, er den lille strimmel, som du åbner pakken med. 

Til de store køb: Hvis du køber flere varer eller et par bukser, så sender vi dit FARTØJ i en postæske som er lavet af 75% genbrugspapir.

Vi har endnu ikke fundet den helt perfekte leveringsmetode, så hvis du har nogle idéer skal du ikke tøve med at kontakte os på info@fartoej.com

Håb for fremtiden

Vi udvikler os hele tiden og lærer nye ting hver dag. Vi håber snart at kunne kalde os 100% CO2 neutrale! Og så håber vi naturligvis at du bliver glad for dit nye stykke FARTØJ. 

 

Hilsen